četrtek, 03. oktober 2013

Z nemščino odprite vrata v tuji poslovni svet



Z jutranjo meglo smo ne le koledarsko, temveč tudi dejansko zakorakali v jesen. Jesenske barve in toplo sonce nas še vedno vabita na sprehode ali na vrt, pobirati kakšno sadje ali plodove. A kmalu se bo potrebno skriti v ogrevane prostore in takrat bo ob dolgih večerih čas tudi za kakšno izobraževanje. Če vas veselijo jeziki ali jih potrebujete pri svojem delu, je to idealen čas, da pridobite, nadgradite ali osvežite znanje le-teh. Priporočamo vam praktične tečaje začetne nemščine ali poslovne angleščine, za tiste pa, ki morate pri svojem delu veliko govoriti v tujem jeziku, smo pripravili osvežitvene konverzacijske tečaje nemščine in angleščine s poudarkom na sporazumevanju. 

Pred vami je test iz znanja uporabnega nemškega jezika v različnih situacijah. Preizkusite se!
Za bolj podrobno oceno znanja se obrnite na podjetje SAMA Navitas, ki v sodelovanju z OOZ Domžale organizira jezikovne tečaje, s pričetkom v mesecu oktobru 2013. Vabimo vas, da si ogledate naše pretekle prispevke, ki so bili objavljeni v reviji CEH in se preizkusite tudi v znanju drugih tujih jezikov z reševanjem testov, ki jih najdete na spletni strani www.sama-navitas.si, v rubriki Jezikovni svet.


1. Andreas mag Sport, besonders Laufen und Tennis. Aber Fußball mag er _____________.
                          a) gern        b) lieber        c) am liebsten   d) am gernsten
2. Das Gegenteil von stark ist _______________.
                          a) schwach         b) leise       c) leicht    d) sanft
3. Das Gegenteil von schädlich ist _______________.
                          a) benutzt        b) nützlich       c) nutzlos    d) nutzbar
4. Emma, hilf mir bitte, du bist doch meine _______________ Freundin!
                      a) bester      b) beste    c) am besten  d) am beste
5. Nicht nur du hast Durst, ich bin auch _____________.
                                    a) feucht     b) nass     c) durstig       d) hungrig
6. In der Schweiz gibt es ____________ Berge als in Slowenien.
                                  a) dünnere    b) kürzere      c) bunte      d) höhere


Was sagt man in dieser Situation? 

7. Es ist schon 17.00 Uhr, wir gehen alle nach Hause.
            a) Gute Besserung!
            b) Schönen Feierabend!
            c) Alles Gute zu ... !
 
       8. Die Frau Ihres Geschäftspartners ist verstorben.
            a) Mein herzliches Beileid!
            b) Gute Besserung!
            c) Alles Gute!

    9. Monika und Klara fliegen morgen nach Portugal.
            a) Hals- und Beinbruch!
            b) Guten Tag!
            c) Guten Flug!

10. Nach schwierigen Verhandlungen hat Edi einen großen Auftrag erhalten.
            a) Ich drücke dir die Daumen!
            b) Herzlichen Glückwunsch!
            c) Schönes Wochenende!

Rešitve: 1.c, 2.a, 3.b, 4.b, 5.c, 6.d, 7. b, 8. a, 9. c, 10.b

Več o aktivnih jesenskih jezikovnih počitnicah preberite na www.sama-navitas.si in www.kozjanski-raj.si .
 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar